• krajina, lidé, komunikace

Copyright 2024 - Spolek SUMIKO

Ouklid 2017

Prázdninová akce pro děti obce je minulostí. Náročná příprava přinesla své ovoce a děti si všemi doušky užily bohatý program. Na startu jsme se rozdělili do 4 skupin. Dvě se staršími dětmi nejprve projely cca 11 km na kole po okolí Nedrahovic. Menší děti jely také na kole, ale kratší okruh a úplně nejmenší se vydaly pěšky rovnou do Úklidu. Po přibližně 2 hodinách jsme se sešli na návsi Úklid (16:30) a po krátkém občerstvení se pustili do dalších soutěží, které mezi sebou sváděla dvě nově vytvořená družstva. Nešlo o prvenství, ale o zábavu, atmosféru a radost ze setkání a to se podařilo. Děti v průběhu her využily i možnost "svlažit se" v úklidském rybníčku, nebylo divu, protože teplota odpoledne dosáhla 30 oC.

Ukončení zábavného odpoledne bylo tradičně spojeno s předáním odměn a opékáním buřtů. Díky příjemnému počasí se závěr dne protáhl až do setmění a přivedl děti k zaslouženému odpočinku v jejich pelíšcích (tedy doufám). Za odpoledne toho musely stihnout opravdu hodně. Poděkování patří všem organizátorům akce.

Fotografie (V. Sosnovcová) ve fotogalerii